Най-успешният български сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Под прикритие“, тръгна в Германия в петък. Криминалната драма, която предизвика истински фурор още с появата си в ефира, ще се излъчва по немската телевизия "Fox".

„Преговорите за продажба на „Под прикритие“ в Германия бяха най-трудните, поради изключително високите технологични стандарти, които трябва да покрива международната версия, за да бъде излъчен в ефир там. Германия е единствената страна, където бяха изпратени допълнителни файлове, за да може да бъдат прецизирани фонограмата и картината на сериала. Това е и втората европейска държава, която излъчва „Под прикритие“ този сезон след Румъния, където поредицата на БНТ беше показана в праймтайм по частната Prima TV“, каза програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

„Под прикритие“ ще се излъчва всеки петък от 21 часа.

От Fox поставиха рекламата на първия му епизод на корицата на своята фейсбук страница, допълват от БНТ.

700 000 лева са приходите само за календарната 2014 година в бюджета на БНТ от продажба на „Под прикритие“ до декември, когато трябва да бъдат преведени и последните постъпления.

Феноменалният успех на „Под прикритие“ е без аналог в историята на българските сериали. Вече има заявка от международния дистрибутор – американската компания „Ню филмс“, за пети сезон.