Малко преди полунощ столичният площад "Александър Батенберг'' се напълни с празнуващи под открито небе. Въпреки минусовите температури хиляди решиха да посрещнат новата 2015-та година на площада в столицата, съобщават от "Нова". Кулминацията на вечерта беше светлинното шоу от фойерверки. В първите минути на първи януари се изви и традиционното дунавско хоро.

Точно в полунощ небето над Пловдив беше озарено от три страни с празнична заря, а по традиция стотици се хванаха на хоро с ансамбъл Тракия. За първа година градът под тепетата празнува на две места на открито – пред общината и на площад Съединение.

В Русе, въпреки лютия студ, стотици празнуващи предпочетоха да посрещнат новата година на площада. И спазиха старата традиция със сурвакането.

Студът не уплаши и десетки жители и гости на Велико Търново. Въпреки рекордните минус петнайсет градуса те посрещнаха новата 2015 година заедно, под открито небе. Празничната програма продължи до раннни зори. Лазерно шоу прожектира в небето поздрави и пожелания, а настъпването на новата година оповести пищна, празнична заря.

Десетки отброиха последните секунди на старата година и на площата в Благоевград. За тях пяха най-известните певци на Пиринския край.