В тв поредицата Section Zero освен Диана ще видим още Деян Донков. Той ще влезе в образа на мафиот, издава "Монитор". Колегата му Малин Кръстев, Албена Колева и много млади актьори също са част от продукцията, чийто продуцент е EuropaCorp. Това е една от най-големите компании във Франция. Неин мажоритарен собственик е Люк Бесон, който е и шеф на борда. Сериалът ще бъде завъртян премиерно по френската тв CANAL+, съобщи Дартс нюз.

Снимките ще продължат до юли, стана ясно от официалния сайт на “Ню Бояна филм”. Режисьор на лентата е Оливие Маршал - бивш полицейски инспектор, който се занимава с телевизия от 25 години и е един от най-добрите във Франция.

Сюжетът се развива в бъдещето - през 2042 г. в Европа. Задлъжнели държави се отказват от суверенитета си и мощни финансови групировки завземат властта. Прометей, един от най-силните и опасни “корпоративни гиганти”, продължава да засилва влиянието си над Федерацията. Крайната му цел е да замени полицията с частния си Черен отряд, воден от опасния Мънро, и да създаде армия от роботи. Спасител на света от мрачния сценарий е полицай Сириус.

Снимките вървят освен в студията в Бояна и по улиците на столицата ни. Хотел „Шератон” също е бил използван за декор. Проектът предвижда създаването на 8 епизода. Маршал ще е режисьор на първите 4, според предварителната информация във френската преса. Над 1 млн. евро е бюджетът на всяка от сериите, става ясно от публикации в пресата.