На 2 февруари тя ще играе в комедията на Ст. Л. Костов “Скакалци”, съвместна продукция на Сатирата с “Dream Team Productions”, писа "Монитор".

В постановката на Богдан Петканин неуморимата актриса си партнира със звезден състав – Любо Нейков, Христо Гърбов, Албена Пав­лова, Васил Дра­ганов и Ненчо Илчев от “Столичани в повече”, както и с Деси Бакърджиева и др. След спектакъла от “Dream Team Productions” ще поздравят рожденичката.

Как ѝ се играе! Как й се иска да продължи смехът да властва на сцената, а ръкоплясканията да издават, че поне в тези два часа зрителите са били малко по-щастливи… Взаим­ната обич между Стоянка Мутафова и нейните предани зрители я крепи и на сцената, и в живота. С всяко излизане на сцената тя сякаш се подмладява, става познатата ни освободена от култивирани задръжки Стоянка Мутафова, отново и отново е едно дете, което иска да бъде свободно в импровизациите си, в играта си, в запленеността си от сцената…”, се казва в поздравителния адрес на трупата.

Преди дни от Съюза на артистите отправиха искане към "Гинес" Стоянка Мутафова да бъде обявена за най-възрастната играеща на театралната сцена актриса в света.

Наскоро тя сподели пред bTV, че ако има нещо, от което се страхува, то е, че един ден ще остави дъщеря си Муки сама. "Ние нямаме роднини, нямаме близки. Ще остане сам сама. Какво ще прави?" - каза актрисата и добави: „Тя не ми вярва, но я обичам повече от театъра”.