В надпреварата взеха участие представителки на 88 страни, които пристигнаха в Маями още в началото на месец януари.

На финалното шоу водещите обявиха имената на 15-е фаворитки, а основното жури продължи да отсява претендентките за короната. Те дефилираха по бански, във вечерни рокли и отговаряха на въпроси.

Вижте снимки >>

Журито присъди короната на Паулина Вега, съобщават от БТА. Тя е родена на 15 януари 1993 година в град Баранкиля, разположен в северната част на Колумбия. Ръстът и е 175 сантиметра. Тя владее испански, английски и в по-малка степен френски език. Паулина има четири сестри и трима братя. Вега е внучка на известния тенор Гастон Вега. От 8-годишна възраст се изявява като модел, обича да танцува и да кара велосипед. Понастоящем учи мениджмънт в университета в Богота.

За пръв път в историята на конкурса на финалистките беше зададен въпрос и от потребителите на социалната мрежа Фейсбук. Вега беше запитана какъв е главният принос на родината й за целия свят.
"Независимо от трудностите и препятствията, Колумбия продължава да се бори за своите идеали, и с това дава пример на останалите страни",
заяви новата кралица на красотата.

Пред милиони телевизионни зрители миналогодишната "Мис Вселена", венецуелката Габриела Ислер, постави на главата на победителка корона на стойност 300 хиляди долара.

На второ място бе класирана представителката на САЩ, 24-годишната Ниа Санчес, а трета стана Диана Харкуша от Украйна. Победителка в конкурса за национални носии стана Елвира Девинамира от Индонезия. Нейната носия тежеше 20 килограма.