Златистата винтидж рокля и бижуто, с което Дженифър Анистън подчерта дълбокото си деколте и на раздаването на призовете на Асоциацията на филмовите критици, ѝ придаваха бохемски вид, което ѝ заслужи комплименти от модните критици. Кийра Найтли беше прикрила коремчето си под дантелите на виолетова рокля на Ердем. Актрисата се оплака, че вследствие на бременността талията ѝ е изчезнала.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

Ден след като "Бърдмен" спечели приза за най-добър филм на Гилдията на продуцентите, сатирата за шоубизнеса получи подкрепата и на Гилдията на филмовите актьори, която й присъди топ наградата си за най-добър актьорски състав, предадоха световните информационни агенции. И докато допреди няколко дни историята за съзряването "Юношество" на режисьора Ричард Линклейтър беше смятана за основния фаворит за "Оскар" в наградния сезон, призовете на продуцентската и актьорската гилдии допринесоха за обрат в оскаровата надпревара.

Докато обаче наблюдателите очакваха членовете на актьорската гилдия да присъдят приза за най-добър актьор на Майкъл Кийтън, изпълнителя на главната роля в "Бърдмен", те отдадоха предпочитанията си на британеца Еди Редмейн за впечатляващото му превъплъщение в образа на видния учен и космолог Стивън Хокинг във филма "Теорията на всичко" . В благодарствената си реч Редмейн посвети наградата си на страдащите и жертвите на амиотрофична латерална склероза, от която страда и самият Хокинг.

В останалите индивидуални категории смятаните за фаворити Джулиан Мур, Джей Кей Симънс и Патриша Аркет циментираха позициите си за "Оскар". Мур получи наградата за най-добра актриса за ролята си на жена, болна от Алцхаймер в ранен стадий във филма "Все още Алис". Въпреки впечатляващото си деколте Дженифър Анистън, която бе номинирана в същата категория, се размина с наградата. Симънс и Аркет спечелиха отличията в категориите за най-добри актьор и актриса в поддържащи роли за изпълненията си съответно в "Камшичен удар" и "Юношество".

В телевизионните категории на 21-ите награди на Гилдията на филмовите актьори хитовата продукция "Оранжевото е новото черно" на интернет мрежата Нетфликс спечели две награди - за най-добър актьорски състав в комедия и за най-добра актриса в комедия за Узо Адуба. За най-добър актьор в комедия беше обявен Уилям Мейси за сериала "Безсрамници". Наградата за най-добър актьорски състав в драма беше присъдена на поредицата "Имението Даунтън".

Призът за най-добър актьор в драма беше присъден на Кевин Спейси за ролята му в сериала "Къща от карти". С наградата за най-добра актриса в драма беше отличена Вайола Дейвис за "Как да ни се размине за убийство".

Обичаната актриса ветеран Деби Рейнолдс беше удостоена с наградата за цялостно творчество на американската Гилдия на филмовите актьори. В професионалния си актив 82-годишната звезда, прочула се с участието си в хитовия мюзикъл "Аз пея под дъжда", има над 50 филма, две постановки на Бродуей, две телевизионни поредици, изяви като певица. Рейнолдс е известната и с активната си хуманитарна дейност.