Шоуто се състоя под грандиозния стъклен покрив на Гран пале. В тропическия декор на сцената излязоха мъже с еспадрили и сламени шапки. Единият от тях се престори, че полива растенията от картон, които се отвориха, за да разцъфнат екзотични цветя в ярки цветове.

Цветята бяха в изобилие и по представените модели - на букет по раменете или в долната част на дълго сако, като венец около талията, като бродерии или на шапка с перли и виолетки. Колекцията е основно в розово и пастелни тонове, с проблясъци в оранжево и синьо елекрик, както и емблематичният за марката контраст от черно и бяло. Костюмът от туид вече е с ресни, коланите висят от талията като панделки върху полите, които са с дължина под коляното. Те са както прави, така и бухнали. Обувките са черни, равни, качват се до средата на прасеца като чорап.

"Това е един вид жената-цвете на 21-и век, това цвете, което природата е забравила да създаде" - обясни Карл Лагерфелд. Булчинската рокля беше с дълъг шлейф от цветя, бродерии и пера. По нея са работили 15 души цял месец.

Дефилето на Chanel гледаха актрисите Кристен Стюарт и Клотилд Есме, Ванеса Паради и манекенката Дилън Пен, дъщерята на Шон Пен и Робин Райт.

Вижте снимки >>