Събитието се състоя на 24 януари след премиерата на „Приказка за Малкия принц“ на Фортисимо Фамилия в зала „България“. Публиката от малки и големи се срещна с приказни герои, които им разказаха повече за кампанията.

Всички български деца на възраст от 3 до 14 години, са поканени да споделят своите приказни истории за свободата, любовта, справедливостта, отговорността и пр. на сайта на инициативата www.prikazki.bg в периода 24 януари – 24 май 2015 г.

„'Безценни приказки' цели да започнем разговор за ценностите с най-малките и да стимулира въображението и творческия потенциал на всяко дете,“ сподели Саша Безуханова, основател на MoveBG, по време на хепънинга.

Кампанията не само подкрепя малките писатели и читатели. Организаторите ще издадат най-добрите приказки, заедно с детски илюстрации, в печатна книжка. Те биха искали тя да достигне до всички деца, лишени от родителска грижа, които имат нужда от повече вълшебства в своя живот, както и от устойчиви морални ориентири.

В България, по данни на ДАЗД, има над 3700 деца на възраст от 3 до 18 години, които живеят в специализирани институции. От MoveBG се надяват всеки, който иска книжката с „безценни“ приказки да достигне до тези деца, да дари средства за издаването ѝ. Повече информация има отново на уебсайта, в секция „Дарете“.

Хепънингът се състоя с подкрепата на Фортисимо Фамилия, концертен комплекс „България“ и театър „Реплика“.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.prikazki.bg, във фейсбук страницата на „Безценни приказки“ и на www.movebg.com.