Звездата, която взе награда за най-добра женска роля, беше облечена с рокля на "Шанел". Според модната марка в изработката на дрехата са взели участие 27 шивачи, които са пришили близо 80 000 орнамента от слонова кост и смола, изобразяващи цветя и геометрични форми. Освен на луксозната модна марка актрисата сподели по-рано, че се доверява и на своята 12-годишна дъщеря Лив за модни съвети.

Джулиан Мур получи "Оскар" за болна от Алцхаймер във "Все още Алис". След четири номинации през годините тя дочака престижното отличие и се присъедини към групата на актриси като Хелън Мирън, Мерил Стрийп, Никол Кидман, Чарлийз Терон, Хилари Суонк и др.

Вижте тоалетите на Джулиан Мур и предшественичките ѝ >>


Актрисата разказва, че като малка била обект на подигравки от страна на съучениците си, защото носела очила, била "ниска, закръглена и луничава". "Благодаря на Бога за контактните лещи и личните треньори! И за диетите, които мразя ужасно" - казва Джулиан Мур.

Днес, освен с бляскавата си актьорска кариера, Мур се гордее с три детски авторски книжки за героиня на име Луничавата Ягодка и е посланик за Америка на организацията "Спасете децата". "Винаги съм се развивала по-късно от другите. Научих се да плувам на 26, а да шофирам на 27. Родих първото си дете на 37, а след като прехвърлих 45, започнах да пиша детски книжки. Разбрах какво искам от живота чак в средата на 30-те си години, така че, предполагам, че хубавите неща се случват на тези, които чакат" - споделя актрисата.