Американският актьор Харисън Форд, придобил световна известност с ролите си на контрабандиста Хан Соло в "Междузвездни войни" и на археолога Индиана Джоунс в едноименната четирилогия, пострада при разбиването на личния му самолет на игрище за голф в Санта Моника.

Според някои източници той има порезни рани по главата и фрактура на крака. Очаква се Форд да се възстанови напълно, съобщи пресаташето на актьора Ина Тресиокас.

"В болницата сме. Татко е добре. Смазан, но добре. Той е истински мъж, точно както си го представяте. Много силен мъж", коментира синът на актьора Бенджамин Форд в "Туитър".

Видео >>
Снимки от катастрофата >>
Още снимки на Харисън >>

Преди катастрофата Форд сигнализирал на авиодиспечерите за повреда в двигателя на самолета. Въпреки повредата и удрянето на самолета в дърво при спускането, той съумял да кацне на игрището за голф, избягвайки близките къщи.

Форд е бил сам в самолета. Той е пилот с близо 30-годишен опит. През 2001 г. спасява изчезнал бойскаут с хеликоптера си в гора южно от националния парк "Йелоустоун", а близо година преди това е спасил пострадала планинарка в щата Уайоминг.

Форд е предлагал услугите си на доброволен спасител в сезона на горските пожари, когато спасителните хеликоптери са заети да гасят пожари, отбелязват от БТА.
Властите ще разследват причините за катастрофата.