В класацията има още няколко държавни глави, както и звезди от шоубизнеса. "Тайм" отбелязва, че сред държавните лидери именно Обама има най-много лайкове във Фейсбук и най-много последователи в Туитър.

"На Обама не е чужда и самоиронията. През февруари той се снима в хумористична роля за новинарското онлайн издание Бъзфийд за рекламиране на програма на здравно застраховане", пише списанието. Тази роля на американския президент стана хит в интернет, натрупвайки над 50 милиона гледания само за няколко дни.

Сред другите най-влиятелни в интернет държавни лидери са президентката на Аржентина Кристина Кирхнер и премиерът на Индия Нарендра Моди. В списъка на "Тайм" е и руският опозиционер Алексей Навални. Сред представителите на шоубизнеса място в класацията са намерили попзвездите Тейлър Суифт, Шакира, Джъстин Бийбър и Бионсе, актрисата Гуинет Полтроу, и светската лъвица Ким Кардашиян. Сред тридесетте най-влиятелни личности в интернет е и британската писателка Джоан Роулинг, създала поредицата за Хари Потър.

Вижте снимки >>

В класацията наред с тях попадат и обикновени хора, които са предизвикали сензация в интернет. Ярък пример за това е 21-годишната шотландска певица МакНийл, която подлуди света с въпроса за цвета на рокля. Оказа се, че една част от хората я виждат като бяла и златиста, а други - като синя и черна.