Продуктът се нарича кръфин, което е смесено име идващо от кроасан и мъфин. Той е с формата на кексче, но е изпечен от многолистно тесто като кроасаните, пишат от БТА. В единия му ъгъл има отворче, през което се слага различен пълнеж, например шоколад с настъргани ядки.

Кръфинът беше представен от престижната лондонска сладкарница "Foxcroft & Ginger". Веднага обаче сладкарницата от Сан Франсиско "Пекарната на Мистър Холмс" обяви, че рецептата за кръфина е нейна. Тя го предлагала от доста време с най-различни пълнежи и обикновено на опашка пред нея чакали около 50 души, за да си купят кръфин.

Подобна полемика имаше и при други хибридни сладки продукти, като например кронът (хибрид между кроасан и донът), бръфин (хибрид между френския козунак бриош и мъфин) или фрисан (пържен кроасан, чието име идва от думата кроасан и френския глагол за пържене).

Засега в Лондон хибридът между кроасан и мъфин - кръфин, се продава за 2,70 лири бройката. Но тази цена може да скочи на черния пазар. Например, когато за първи път се появи хибридът между кроасана и донъта - кронът, на черно в САЩ той се търгуваше за 80 долара бройката.