"Аз не мога да бъда с човек, когото вече не обичам" - отсече той в интервю за в. "Всеки ден", което обяви като първо и последно негово обяснение по темата.

Той заяви, че имиджът му на човек, който е лековат и купонджия, не отговаря на истината за него и се дължи до голяма степен на връзката му с бившата му съпруга.

"Създаде ми се образ на един лековат човек, купонджия, а аз изобщо не съм такъв. Тренирам усилено, по няколко часа на ден, спазвам железен режим. Един футболист се доказва на терена, а не в клюкарските страници на медиите. За мен най-важното е да продължа да се развивам като футболист. Какво става у дома или в душата ми, това си е само за мен" - каза той. "Николета, като всяка жена, я влече светският блясък, води и такова предаване, но мен въобще не ме касаят тези работи" - допълни футболистът. "Сега цялата ми душа и всичките ми усилия са насочени към футбола. Готвя се за голямото си завръщане."

Божинов заяви, че се надява разводът с Николета да се случи безпроблемно и по взаимно съгласие. "Никога няма да кажа публично и една лоша дума срещу Николета. Тя е майка на моето дете - прекрасната Никол, подари ми десетки щастливи мигове. Но просто всичко между нас вече свърши. Нито сме първите, нито сме последните, които се разделят. Това се случва на милиони двойки по света."

Вижте снимките на Николета и Никол >>

През уикенда Николета публикува в профила си във Фейсбук снимки с дъщеря си Никол, от които става ясно, че двете са били на сватба. Валери, който бе набеден от фенове, че е присъствал на същата сватба, яростно отрече това.