До дългоочакваната продукция остават само няколко дни и повечето билети за нея вече са разпродадени. Тази седмица организаторите от "Монте Мюзик" пуснаха в продажба и местата на втори балкон в Зала 1 на НДК, за да може красивата оперна драма да бъде видяна от всички желаещи да се докоснат до класическото изкуство.

СПЕЧЕЛИ покани тук >>
 
Операта “Кармен“ е представена на живо точно преди 140 години, на 3-и март в Париж. Първоначално тя не спечелва одобрението на публика и критиката. Нейният неуспех наранява дълбоко композитора й Жорж Бизе. Той умира само 3 месеца след премиератa, на 36-годишна възраст, без да подозира, че повече от столетие “Кармен” ще бъде в списъка на най-великите опери на всички времена.
 
„Кармен“ дава шанс на мецосопраните да блеснат в главна роля и да изградят един от най-атрактивните и завладяващи оперната сцена характери – този на испанската циганка Кармен. В тази роля на 30-и март ще видим за първи път американската оперна звезда с български корени Карла Дирликов. Едно от любимите й произведения е "Кармен", която е интерпретирала над 70 пъти на различни сцени. Карла споделя, че няма търпение да пее в родната страна на баща си. Междувременно, развълнувани негови съученици се свързаха с организаторите и изразиха надежда да могат лично да се видят с нея след постановката.
 
Очертава се вечерта на суперпродукцията да е излючително емоционална и за публика и за изпълнители, особено като се има предвид, че в ролятата на Ескамилио е италианския тенор Марио Маланини, който споделя, че вече официално е влюбен в България и всяка нова негова поява на сцената на НДК го кара да обича страната и публиката ни все повече.
 
Сред солистите са също именитите наши изпълнители Александър Крунев и Мария Цветкова. Режисьор е Кристиан Михайлеску (Румъния), член на Европейската академия на музикалните театри - Виена, и асоциацията "Евролирика", носител на много награди. Адаптация за голямата сцена на НДК прави Огнян Драганов.
Зад творческата реализация на проекта стои диригентът и директор на Държавна опера Русе Найден Тодоров. Съставът, с който русенска опера ще се предсави на сцената на Зала 1 на НДК включва над 75 оркестранти, 30 балетисти, солисти, целият хор на операта, както и хор Дунавски звуци.

Все още има възможност за закупуване на билети в Билетния център на НДК, мрежите на Eventim и Ticketportal.