Марий Росен получи наградата за режисура за "Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени" от Пол Зиндел на Центъра за неформално образование и културна дейност "Алос". Спектакълът донесе и отличие за водеща женска роля на Ани Вълчанова.

"Икар" за водеща мъжка роля получи Марин Янев за "Вятърът в тополите" от Жерал Сиблера, на режисьора Владимир Люцканов в Младежкия театър "Николай Бинев".

Представлението "Каквато ти ме искаше" от Пирандело на Теди Москов в Народния театър спечели "Икар" за най-добър спектакъл. Постановката беше отличена и за сценографската среда, за декорите на Чавдар Гюзелев, костюмите на Свила Величкова и видеото на Иван Москов.

Наградата "Чест и достойнство" получи дългогодишният председател на Съюза на артистите Стефан Илиев, а Специалната награда за цялостно творчество беше връчена на Никола Анастасов.

В своето слово той каза: Моят приятел Станислав Стратиев казваше: "Икар" е бил вечната ми мечта, детска мечта - пера, ленени конци и восък, и летиш към Слънцето. Всъщност, най-старата мечта на човека е да лети - мечтата да летиш. Близко съм вече до нея,  сподели големият български актьор Никола Анастасов.