Рут Колева пя за гостите на събитието, които първи се докоснаха до актуалните облекла. На шопинг дойдоха златната ни медалистка от Световната купа по сноуборд Сани Жекова, победителката в "X Factor" Жана Бергендорф, водещите Алекс Раева и Мария Игнатова, поп звездите Михаела Филева, Орлин Павлов, и др.

Вижте снимки >>

Роклите и ръчно изработените принтове са заложени в основата на новата колекция "Conscious Exclusive" за пролет 2015, като всеки един от тези дръзки и елегантни модели е направен от по-устойчиви материи.

С тези дрехи пътуваме навсякъде по света - с японските драперии или детайлите в африкански стил. Новото този път са пайетите и мънистата от рециклирани материали.

Колекцията е достъпна и в новия онлайн магазин на H&M.

През изминалата година глобално в магазините на H&M са събрани над 7600 тона ненужни стари дрехи, което се равнява на повече от 38 милиона тениски. За 2014 година страната ни се нарежда на 4-o място в света по събрани количества дрехи за рециклиране. H&M Conscious Exclusive е резултат от действията на компанията в посока устойчиво развитие на модната индустрия. Колекцията е създа дена изцяло от дизайнерския екип на H&M и за изработката й са използвани материи като органичен памук, коноп, органична коприна, както и иновативни материи, произведени от растителните влакна на сертифициран евкалипт и бамбук.