Организатор на концерта на 10 май (20 часа) в зала 1 на НДК е "Loud Concerts".

Билети за изявата на Найджъл Кенеди на 10 май в зала 1 на НДК все още могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim. Цените са от 55 до 110 лева.

"Навсякъде, където свиря Хендрикс, измислям нещо необичайно. Просто духът на Хендрикс изисква провокация”, коментира Кенеди предстоящия си концерт в София пред журналиста Жоро Тошев. Той призна, че обича да свири в България заради емоционалната публика. На първия си концерт преди години той сбъдна мечтата на българско момче като го покани на сцената да свири заедно с него.

Непрестанно в движение и с нови идеи, на 1 май музикантът се готви да постави рекорд, с който да влезе в Книгата на Гинес: с изпълнение на парчета на Хендрикс заедно с над 5000 китаристи на фестивал на площада в полския град Вроцлав. Признат за най-добрият съвременен интерпретатор на Бах, преди броени дни Найджъл Кенеди се изяви в катедралата на родния град на великия композитор Айзенах. Поканата е по повод честванията на 330 години от рождението на Бах.

Ден преди срещата на българската публика с Найджъл Кенеди, той ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев в галерия Нюанс. Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация - през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната "British Classic Award". Експозицията от живопис и рисунки в галерия "Нюанс" ще представи нови творби на художника Румен Рачев, в които звучи градският джаз.
ИЗБРАНО