Българските почитатели на единия от знаменитите “Трима тенори” ще бъдат сред малкото щастливци в света, които ще могат да го видят на живо за последен път, преди изпълнителят да се оттегли от музикалната сцена.

Жестът е по желание на самия Маестро. Той има специална връзка със страната ни и никога не е криел, че има много истински приятели у нас, припомнят организаторите от "Жокер Медиа" и "Moko Solution".

Веднага след края на прощалното му турне Карерас, който догодина ще навърши 70 години, ще прекрати активната си дейност на сцената, но ще продължи да работи във Фондацията си за борба с левкемията.

В програмата са включени популярни изпълнения от неговия репертоар, които през годините го наложиха като един от най-легендарните гласове на оперната сцена. Диригент ще бъде Давид Хименес, познат на българската публика от предишния концерт на Карерас през 2011 г. и от последвалите изяви с оркестъра на Софийската филхармония.

Името на сопраното, което ще вземе участие, все още се пази в тайна, но организаторите разкриват, че тя също е звезда от световна величина, за която ще бъде чест да излезе на една сцена с Карерас.

Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, а от 11 май и на касите на НДК.