Цигулари спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”

stat 00:40  |  28 април 2015 / Всички / Шоу / Автор: Life.dir.bg /  
Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев” Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”
Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg

На 27 април за шести пореден път се проведе oфициалната церемония за връчване на награда за полет в изкуството “Стоян Камбарев“ 2015.
Младите братя Зайранови спечелиха приза, носещ името на незабравимия театрален режисьор. Те станаха носители на бронзовата статуетка, чийто автор e Кольо Карамфилов и получиха парична премия в размер на 3000 лв.

Александър и Мартин Зайранови са съответно на 13 и 16 години. Двамата цигулари разкриват музикалния си талант още от най-ранна детска възраст и са определени като едни от големите таланти на българската класическа музика. Възпитаниците на Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна имат впечатляваща кариера и концертират с най-престижните български симфонични оркестри, показвайки завиден професионализъм и ярко сценично присъствие.

Младите цигулари подготвят проект, свързан с концерт на една от най-престижните сцени в България - тази на Университета по изящни изкуства във Виена. Тя не е избрана случайно - това е мястото, където е работил техният преподавател проф. Марио Хосен.

Освен братя Зайранови бяха отличени още: изгряващата актриса Елена Телбис, която спечели роля в петия сезон на сериала "Под прикритие", младата надежда на българската режисура Анастасия Събева, която ще има възможността да режисира спектакъл в столичен театър, художникът Андрей Хамбарски, който ще получи шанса за подреждане на самостоятелна изложба, продуцирана от БНТ.

Фондация "Стоян Камбарев" и ежегодната награда, която връчва, не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области, които са подкрепяни за осъществяването на конкретни техни проекти. Истинската мисия и кауза на фондация „Стоян Камбарев” започва след края на церемонията с реализацията на проектите и мечтите на младите творци в България. Организатор на церемонията е Деси Тенекеджиева - председател на УС на фондация "Стоян Камбарев".Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Яна и Башар посрещнаха 500 гости
  • Бийбър и Гомес в Ямайка за сватбата на баща му
  • Мегз: Малките импланти подхождат на тялото ми
  • Василена: С Антон Хекимян вече не сме заедно
  • Сталоун: Чудесно е да се върнеш от мъртвите
  • Катрин и Софи дадоха моден прием
  • Калканджиева: С Тачо сме в страхотни отношения
  • ”Пенсионираната” Алесандра с децата на Бахамите

Акценти


Катрин и Софи дадоха моден прием
Херцогинята на Кембридж и графинята на Уесекс бяха домакини на голямо модно събитие в Бъкингамския дворец.

Заведения


The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Зодиак