Цигулари спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”

stat 00:40  |  28 април 2015 / Всички / Шоу / Автор: Life.dir.bg /  
Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев” Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”
Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg

На 27 април за шести пореден път се проведе oфициалната церемония за връчване на награда за полет в изкуството “Стоян Камбарев“ 2015.
Младите братя Зайранови спечелиха приза, носещ името на незабравимия театрален режисьор. Те станаха носители на бронзовата статуетка, чийто автор e Кольо Карамфилов и получиха парична премия в размер на 3000 лв.

Александър и Мартин Зайранови са съответно на 13 и 16 години. Двамата цигулари разкриват музикалния си талант още от най-ранна детска възраст и са определени като едни от големите таланти на българската класическа музика. Възпитаниците на Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна имат впечатляваща кариера и концертират с най-престижните български симфонични оркестри, показвайки завиден професионализъм и ярко сценично присъствие.

Младите цигулари подготвят проект, свързан с концерт на една от най-престижните сцени в България - тази на Университета по изящни изкуства във Виена. Тя не е избрана случайно - това е мястото, където е работил техният преподавател проф. Марио Хосен.

Освен братя Зайранови бяха отличени още: изгряващата актриса Елена Телбис, която спечели роля в петия сезон на сериала "Под прикритие", младата надежда на българската режисура Анастасия Събева, която ще има възможността да режисира спектакъл в столичен театър, художникът Андрей Хамбарски, който ще получи шанса за подреждане на самостоятелна изложба, продуцирана от БНТ.

Фондация "Стоян Камбарев" и ежегодната награда, която връчва, не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области, които са подкрепяни за осъществяването на конкретни техни проекти. Истинската мисия и кауза на фондация „Стоян Камбарев” започва след края на церемонията с реализацията на проектите и мечтите на младите творци в България. Организатор на церемонията е Деси Тенекеджиева - председател на УС на фондация "Стоян Камбарев".


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Папазова: ”Мис Пловдив” имаше повече първи места
  • Дженифър Лорънс и Дарън Аронофски се разделиха
  • Наталия Водянова показа голямото си семейство
  • Биг Брадър изгони Дебора от шоуто
  • Японската принцеса Мако се омъжва след година
  • Гала: Банова и Плевнелиев са в Атина
  • Ашли Греъм в топ 10 на най-платените модели
  • Орлин Горанов с приятели на сцената за 60-и РД

Акценти


Бродуейският хит ”Исус Христос - суперзвезда” идва у нас
Бродуейският хит "Исус Христос - суперзвезда" ще има три представления у нас - на 5, 6 и 7 април от 20.00 ч. в зала 1 на НДК.

Заведения


Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Зодиак