Цигулари спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”

stat 00:40  |  28 април 2015 / Всички / Шоу / Автор: Life.dir.bg /  
Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев” Братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови спечелиха наградата ”Стоян Камбарев”
Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg

На 27 април за шести пореден път се проведе oфициалната церемония за връчване на награда за полет в изкуството “Стоян Камбарев“ 2015.
Младите братя Зайранови спечелиха приза, носещ името на незабравимия театрален режисьор. Те станаха носители на бронзовата статуетка, чийто автор e Кольо Карамфилов и получиха парична премия в размер на 3000 лв.

Александър и Мартин Зайранови са съответно на 13 и 16 години. Двамата цигулари разкриват музикалния си талант още от най-ранна детска възраст и са определени като едни от големите таланти на българската класическа музика. Възпитаниците на Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна имат впечатляваща кариера и концертират с най-престижните български симфонични оркестри, показвайки завиден професионализъм и ярко сценично присъствие.

Младите цигулари подготвят проект, свързан с концерт на една от най-престижните сцени в България - тази на Университета по изящни изкуства във Виена. Тя не е избрана случайно - това е мястото, където е работил техният преподавател проф. Марио Хосен.

Освен братя Зайранови бяха отличени още: изгряващата актриса Елена Телбис, която спечели роля в петия сезон на сериала "Под прикритие", младата надежда на българската режисура Анастасия Събева, която ще има възможността да режисира спектакъл в столичен театър, художникът Андрей Хамбарски, който ще получи шанса за подреждане на самостоятелна изложба, продуцирана от БНТ.

Фондация "Стоян Камбарев" и ежегодната награда, която връчва, не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области, които са подкрепяни за осъществяването на конкретни техни проекти. Истинската мисия и кауза на фондация „Стоян Камбарев” започва след края на церемонията с реализацията на проектите и мечтите на младите творци в България. Организатор на церемонията е Деси Тенекеджиева - председател на УС на фондация "Стоян Камбарев".


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Риана облече рокля на украинска дизайнерка
  • Линда Еванджелиста – неузнаваема на летището
  • Алекс Раева празнува рожден ден в Амстердам
  • 10 стилни хотела, собственост на знаменитости
  • 18 държави на Европейския ден на езиците в Sofia Ring Mall
  • Меган облече бяла риза ”Съпругът” за 220 паунда
  • Закриха Седмицата на модата в Милано на площада
  • Асен и Диляна заедно на рождения ден на Борил

Акценти


Кремена Оташлийска дефилира за Versace в Милано
Красивата българка превзе модния подиум за едно от най-запомнящите се ревюта на Седмицата на модата в Милано.

Заведения


Ресторант Жасмин

В подножието на Витоша Ресторант Жасмин предлага специалитети от ...

French 75

Класически бар съчетаващ автентична софийска атмосфера с приятна ...

Зодиак