Съпругата на принц Уилям влезе в болницата рано тази сутрин, съобщи Би Би Си, позовавайки се на официално съобщение от двореца Кенсингтън.

Херцогинята на Кеймбридж е била откарана в частното отделение "Линдо" на болницата в западната част на Лондон, с кола, придружена от съпруга си принц Уилям, около 6 ч. местно време.

Полът на детето е неизвестен, но букмейкърите залагат повече на момиче. Като вероятни имена се сочат Алис, Елизабет, Шарлът или Виктория, съобщава БТА.

Независимо от своя пол, новият британски престолонаследник ще заеме четвъртото място на опашката за престола - след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж, роден в същата болница през 2013 г.

Британският престолонаследник принц Чарлз е заявил, че се надява много скоро херцогинята на Кембридж Катрин, съпруга на сина му принц Уилям, да роди момиченце, предаде Mashable. "Ние се надяваме да е внучка" - е казал принц Чарлз в замъка Уиндзор. През септември бащата на принц Уилям бе определил като великолепна новината, че херцогинята на Кембридж Катрин е бременна за втори път.