Тримата първо излязоха на стълбите на болницата "Сейнт Мери", за да се снимат. Малката принцеса спеше спокойно в ръцете на майка си Кейт, която бе облечена в елегантна светложълта рокля. После тримата се прибраха за минута и отново се появиха. Този път Уилям носеше бебето в детско столче. Малко по-късно тримата отпътуваха за двореца Кенсингтън, където семейството ще остане през първите дни.

Вижте снимки >>

Херцогиня Катрин роди момиче днес в 8,34 ч. лондонско време (10,34 ч. българско време). Бебето тежи 3 кг и 700 гр. Принц Уилям е присъствал на раждането.

Малката принцеса ще заеме четвъртото място на опашката за престола - след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж, роден в същата болница през 2013 г. Принцесата няма да бъде задмината по линията на наследяване от евентуални бъдещи по-малки братя. Според новите правила, които влязоха в сила през март 2014 г., принцовете няма да имат предимство за трона. Принцесата също така ще може да се омъжи за римокатолик, без да губи правото си на наследство.

Хиляди почитатели на кралското семейство от цялата страна честитиха на щастливите родители Уилям и Кейт, глашатаи възвестиха на цял Лондон за раждането на принцесата, която се нареди четвърта в линията за наследяване на трона, а по емблематични сгради в британската столица засветиха надписи „Момиче е!”. Бъкингамският дворец и болницата „Сейнт Мери” бяха двете места с най-голямо стълпотворение на хора.

Британският Център за изследване на продажбите прогнозира, че новото бебе може да донесе на икономиката близо 80 млн. паунда.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън поздрави херцога и херцогинята на Кембридж Уилям и Катрин с раждането на дъщеря им, като каза, че е "абсолютно щастлив" за тях, съобщи ТАСС. Вицепремиерът Ник Клег заяви на свой ред, че раждането на принцесата е "забележителна новина" не замо за Уилям и Кейт, но и за сина им принц Джордж. Към поздравленията се присъедини и лидерът на обединената парламентарна опозиция Ед Милибанд, лидерът на шотландските националисти Никола Стърджън и Найджъл Фараж, лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).