Екипът от университета в Южна Калифорния препоръчва да намалим приема на фруктоза и силно да ограничим подсладителите.

Диетолозите посочват като здравословно храненето 5 пъти дневно, като в менюто ни трябва да преобладават плодовете и зеленчуците. Но екипът на проф.Катлийн Пейдж от Медицинския институт "Кек" към университета в Южна Калифорния предупреждава, че трябва много да внимаваме със съдържащата се в плодовете фруктоза.

Специалистите изследвали как глюкозата и фруктозата влияят на човешкия мозък. Медът, добавките към салатите и много от газираните напитки в САЩ съдържат големи количества фруктоза. Според проф. Катлийн Пейдж това вещество не може да активира хормоните, които ни помагат да се чувстваме сити.

Фруктозата, в сравнение с глюкозата, предизвиква по-силно чувство за глад и желание за допълнителна храна. Дори когато участниците в експериментите получавали парични награди, за да преодолеят апетита си за вкусна, висококалорична храна, те ги пренебрегвали.
ИЗБРАНО