За да участваш, трябва да се тагнеш на тази снимка или да напишеш като коментар под нея коя е любимата ти част от сюжета на операта "Аида". Не забравяй да ни напишеш и лично съобщение с телефон за връзка. Участвай до 24 май!

Спектакълът е в рамките на 20-ия Салон на изкуствата, а зрелищното представление ще поднесе доста изненади на публиката.
 
В него ще има жива камила, мим ще прави огнени кълба, балерина ще се превъплъти в образа на змия, а атмосферата на Древен Египет ще бъде пресъздадена чрез африкански танци.
 
С огромен интерес се очаква участието на екипа от звездни солисти. Това са латвийката Алиса Зиновиева в ролята на Аида, аржентинският тенор Даниел Муньос като Радамес и италианският баритон Марцио Джоси като Амонасро.
 
"Това са популярни имена, пеещи в някои от най-големите оперни театри в света, включително и в театъра, който се приема за най-голям – Миланската Скала", каза диригентът и директор на Русенска опера Найден Тодоров.
 
В постановъчния екип участват още режисьорът Огнян Драганов, италианският сценограф Салваторе Русо, солистите Петя Цонева като Амнерис, Пламен Бейков като Рамфис, Стоян Стоянджов – Фараона, Диана Василева - Жрицата, Александър Баранов - Вестителя.

Билети се продават в Билетния център на НДК и в мрежата на Ивентим и Тикетпортал. Цените са от 20 до 60 лв.