"Г-н Путин, добре го познавам, много го обичам, често посещавам Съветския съюз, или по-скоро Русия", заяви актьорът по време на пресконференция, предизвиквайки усмивките на журналистите.

Запитан за положението в Украйна Депардийо, който получи руско гражданство, изтъкна, че не бил много наясно със случая. Сегашните власти в Киев са изправени пред въоръжената офанзива на сепаратисти, поддържани от Москва.

"Аз съм като всички хора, шокиран. Познавах много добре бившия президент Виктор Юшченко, обожавам украинския народ, но конфликтите не са моята специалност. Знам, че ако Крим беше американски, нещата щяха да стоят по друг начин. Помислете малко!", посъветва Депардийо.

"Има толкова много етноси в Русия, толкова много неща, които нямам претенцията да познавам. Не обичам войната, не обичам конфликтите, защото те причиняват смърт", каза в заключение актьорът.

Жерар Депардийо и Изабел Юпер си дадоха среща в Кан като екранни партньори в лентата "Долината на любовта" на френския режисьор Гийом Никлу. Двете икони на френското кино не бяха играли заедно от 35 години, от времето на "Лулу" на Морис Пиала.

Изабел и Жерар в Кан - снимки >>

"Аз го открих същия, какъвто го бях оставила след "Лулу". Чувстваме се чудесно, когато играем заедно", заяви Изабел Юпер за екранния си партньор. Пред фотографите в Кан Юпер позира в бял тоалет и със силует на младо момиче. Депардийо беше облечен в черно и с огромно телосложение. Двамата изиграха перфектно ролята на съзаклятници, като допираха лицата си или Жерар си открадваше целувки.

Във филма на Никлу двамата са разведени от 30 години. Те се озовават в Долината на смъртта в Калифорния заради трагично обстоятелство - самоубийството на сина им. И двамата отдавна са загубили връзка с детето си. Малко преди да умре синът им Майкъл е написал писмо, в което им е определил 7 срещи в пустинята, на които обещава да им се яви. Жерар и Изабел играят със собствените си имена във филма.