Операта ще се играе на 27 май в Зала 1 на НДК.
Вижте кой спечели билети за събитието >>

Талантливите солисти непрекъснато впечатляват организаторите от "Монте Мюзик" и Държавна опера Русе с огромния си професионализъм, добронамерно и приятелско отношение към диригент, оркестър и хор. Единствените изисквания на звездите са по време на репетициите да има топъл чай, кафе и вода.

Тенорът Даниел Муньос е влизал многократно в ролята на главния военнокомандващ на египетската армия, любимец е на главния диригент и директор на Метрополитън - Джеймс Ливайн, с който има над 200 спектакъла.

Диригентът Найден Тодоров споделя за него: Изключителен глас и артист, гордея се че той ще е част от продукцията ни на „Аида“ в Зала 1 на НДК."

"Баритонът Марцио Джоси е сред най-търсените на европейската оперна сцена, а за Алиса Зиновиева думите са малко. Тя е изключително подготвена, дисциплинирана и, не на последно място, развълнувана, защото това ще е първата Аида, която ще изиграе. Образът на етиопската принцеса е много силен и ролята й изисква изключителни вокални качества и артистичност, а Алиса е перфектния изпълнител за тази роля”, разказва впечатленията си Маестрото, който е творчески директор на „Аида“.

В неговата интерпретация има запазена роля за истинска камила, огнено шоу, автентичен африкански балет, балерина-змия, които допълват сюжетната линия на спектакъла.

Билети за шедьовъра на Верди все още могат да бъдат закупени в Билетния център на НДК, мрежите на Ticketportal и Еventim, а цените са от 20 до 60 лв.