Церемонията беше в театър "Нокиа" в Лос Анджелис, предаде БТА. Отличията BET (Black Entertainment Television), учредени през 2001 г., се присъждат за постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Певиците не скриха прелести и смело показаха бедра и деколтета. Габриел Юниън и Лаверн Кокс пък се появиха на сцената с една и съща бяла рокля, а в еднакви бели костюми позираха Амбър Роуз и моделът Blac Chyna.

Вижте снимки >>


Риана заложи на златен костюм с къси панталонки. Певицата не носеше сутиен и дълбокото деколте разкриваше част от гърдите й и най-известната й татуировка. Много от гостите на церемонията смениха тоалетите си, като Габриел Юниън и Ники Минаж, които бяха и с черни рокли.

Сред най-добре облечените на наградите бяха Ники Минаж, Сиара, Зендая, Летоя Лъкет, Габриел Юниън и Джанел Моне.

Крис Браун получи наградата за "Най-добър ритъм енд блус/поп изпълнител", приза "Фендемониум", чиито носител се избира от публиката, и отличието "Изборът на зрителите" за парчето "Only" в сътрудничество с Ники Минаж, Дрейк и Лил Уейн.

Три награди BET - за "Най-добра ритъм енд блус/поп изпълнителка", "Най-добро видео" за "7/11" и "Най-добър режисьор на видео" отидоха при Бионсе, която не присъства на церемонията. В категориите за "Най-добър хип-хоп изпълнител" и "Най-добра хип-хоп изпълнителка" бяха отличени съответно Кендрик Ламар и Ники Минаж. Сам Смит е "Най-добър нов певец".

С призове за "Най-добър актьор" и "Най-добра актриса" бяха удостоени Терънс Хауърд и Тараджи П. Хенсън.

За "Най-добър филм" беше обявена лентата "Селма" на режисьорката Ава Дюверней. Наградите BET за най-добрите спортисти отидоха при баскетболиста Стивън Къри и тенисистката Серина Уилямс.

Новоучредената почетна награда получи певицата Джанет Джексън. 49-годишната сестра на покойния Крал на попа Джако беше обявена за Икона на танцовото визуално изкуство.