Претенциите на мъжa са за неимуществени вреди. Той пожелал обезщетение заради уронване на престиж, депресия, влошено здравословно състояние, срам и изолация спрямо близки и приятели.

Сагата е от преди 3 г. Тогава двамата имали тайна връзка, защото жената е била семейна. Аферата обаче станала достояние на съпруга й след арест на съперника му.

Влюбената двойка била спряна за проверка от полицаи в Полски Тръмбеш. Търновецът обаче отказал да се подчини, защото не се легитимирали с лична карта, и бил отведен за 24 часа в ареста.

В обясненията си пред полицията жената се оправдала, че е агресивен и казала, че често я заплашвал и изисквал от нея подчинение. След като разбрал, търновецът завел дело за клевета и набеждаване в престъпление и го спечелил. Окръжният съд в старата столица присъдил на жената глоба от 1000 лв.

След това обаче мъжът предявил и паричен иск за неимуществените вреди за 50 000 лв. Окръжният съд обаче признал само 300 лв., защото не било доказано, че е претърпял унижение и срам, които да могат да бъдат оценени на 50 000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.