Актьорът смята, че отрочетата му са много млади и не е препоръчително да им се показват филми, в които има сцени със сексуален характер, насилие, употреба на наркотици.

Той има 14-годишен син Дилън и 12-годишна дъщеря Карис от съпругата си Катрин Зита Джоунс.

"Те не са гледали много от филмите, в които съм се снимал. Голяма част от актьорските ми превъплъщения са свързани с филми, в които има секс, насилие, употреба на наркотици", каза Майкъл Дъглас пред Ей Би Си.

Снимки на Майкъл и децата >>


Отличеният с "Оскар" актьор побеснял, когато наскоро разбрал, че Дилън тайно е гледал секси трилърите "Фатално привличане" и "Първичен инстинкт" у дома.

"Попитах го "Гледал ли си "Първичен инстинкт"?" и в следващия миг си дадох сметка, че той е малко смутен. Дилън ми отвърна, че гледал само сцени с моето участие, но не и сцени с Шарън Стоун" - поясни Майкъл Дъглас, цитиран от БТА.

Холивудската знаменитост се радва, че новият му филм "Ант-мен" е подходящ за децата му. Майкъл Дъглас увери, че синът му го посъветвал да склони да изпълни ролята във филма, защото ще се представи в хубава светлина пред ново поколение фенове.

"Нека ти обясня - така ще имаш нова армия от фенове"
, казал Дилън.