„До около двайсетата си година ядях. После всичко стана постепенно. Имах една връзка, в която приятелят ми не ядеше месо. В началото нямах такива намерения и започнахме да си готвим поотделно, за него едно, за мен друго, но постепенно менюто ни започна да се уеднаквява. Започнах да избягвам месото и разбрах, че се и чувствам по-добре, разказа Диляна Попова в интервю за "24 часа".

Вижте снимки на Диляна >>

Почти всеки ден се старае да яде риба и яйца – храни, богати на желязо и протеини, много плодове и зеленчуци. Обича и хляб, но не прекалява. Повечето ястия в менюто й са печени. „Общо взето, ям това, от което се чувствам добре. Аз имам чувствителен стомах – ям много бавно и на малки хапки”, казва Диляна Попова, цитирана от "Блиц".

От известно време тя има възможност да се храни заедно със сина си, защото малкият Борил, който ще навърши година през септември, вече може да яде почти всичко - пасирани зеленчуци, риба, червена леща, таратор. Скоро майка му ще започне да му дава и по малко месо. Все още не е започнала, защото държи да намери качествено пилешко или телешко.

„Но от есента започвам. Все пак той си е момченце, а и мисля, че това е избор, който човек сам трябва да направи за себе си – да яде или да не яде месо”, казва актрисата.