На това мнение бил и един французин, когато създал концепцията за апартамент-бутик - по-интимен начин за пазаруване, в който вещите са нещо повече от предмети, четем в августовския брой на списание "Наш дом".

„Всичко мое може да бъде твое“- това е максимата на една от последните тенденции в предлагането на декорация и обзавеждане. Тази идея се материализира в апартамента-бутик Chez moi Paris („У нас Париж”), създаден от младия французин Жан-Батист Шарпене-Лимон. Неговият апартамент в самия център на Париж е отворен през целия ден за посетители и гости. Разбира се, не става въпрос за обикновено жилище, а за галерия, изпълнена с дизайнерски мебели и декоративни предмети, картини и фотографии, като всичко в нея се продава - от фотьойла до книгите и списанията.

„Никога ли не сте искали да си тръгнете от някой приятел, като отнесете със себе си красивата рамка от антрето му? Или пък с новия му дизайнерски фотьойл, който би стоял толкова по-добре у вас?“.

Жан-Батист развива идеята си и превръща пространството, в което живее, в бутик, в който излага любими дизайнери и артисти, показва последните си открития в областта на обзавеждането, литературата, дори кулинарията. По този начин французинът създава един по-интимен начин за пазаруване, далеч от лишените от дух пространства на големите магазини за декорация.

В апартамента-бутик можеш да седнеш на дивана, да разгледаш книгите и  списанията, да откачиш картина или фотография от стената, да хапнеш сладки, да пиеш кафе. Междувременно може да харесаш масата, вазата, дори цветята, да вечеряш и след това да си тръгнеш с всички предмети, които са ти допаднали.
В апартамента се организират изложби, литературни четения и различни други събития. Обзавеждането е в непрекъсната динамика и се подновява периодично, като Жан-Батист представя нови тенденции, ексклузивни продукти, прохождащи или изявени дизайнери, така че всяко посещение на дома му крие изненади.

В августовския брой на "Наш дом" ще видите още нестандартни нови модели осветителни тела, ще научите кои са най-новите продукти и магазини на фирмите за обзавеждане. Практичните теми ще ви консултират при избора на бои, ще ви информират за новостите в кухнята и ще ви запознаят с най-интересното от плочките за баня. В рубриката с интериори е представен модерен столичен апратамент в черно и бяло, спокойна лятна къща на американска дизайнерка и дом «без стени» във Валенсия. Акцент в списанието е райска градина в полите на Витоша.