Остава по-малко от месец до старта на най-новия телевизионен риалити формат „Фермата” по bTV. В него 16 авантюристи ще трябва да оцелеят без всякакви удобства от съвременността. Те ще попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата. В цялото това предизвикателство ще им помага стопанинът на фермата.

Георги Михайлов от Капитан Димитриево ще им бъде ментор в продължение на три месеца. Той ще им дава задачи, ще оценява тяхното изпълнение и ще дава оценка, от която ще зависи дали участниците ще получат награди или не, за да могат да живеят по-добре във фермата.

В предаването го отвежда голямата му мечта да участва във вдъхновяващ младите хора проект, който да обърне народа обратно към земята и простия, но истински живот.

„Тук има всичко необходимо, за да живеят участниците нормално”
, разказа днес в „Тази сутрин” Георги. „Само че трябва да си го заработят! Имаме градина със зеленчуци, ако я стопанисат – ще ядат. Ако се грижат добре за фермата  - ще има и награди – овце, кози, крави, агнета. Кокошки, за да се изхранят. Ако не работят, няма да получат нищо!”. Бай Георги обещава да научи своите ученици как да се грижат за животните, как да правят грънци и прибори за хранене, да приготвят кисело мляко и ракия.  

Георги Петров Михайлов е роден през 1960 г. в село Капитан Димитриево, обл. Пазарджик. Получава средното си гимназиално образование в Брацигово. Семеен, с две деца.

Умения: производство на картофи, оглеждане на тютюн, овцевъдство, животновъдство, производство на сирене и млечни произведения, хлебарство, готварство, строителство.

През 1976 година бащата на Георги купува 56 овце, които за 15 години нарастват до 160. Всички грижи за животните са поделени  между членовете на семейството.Днес бай Георги е убеден, че е единственият човек в България, който сам може да подстриже вълната на 160 овце за един ден.

Стопанинът на „Фермата” работи известно време в сектор “Строителство” – може да построи всичко от нищо. След политическите промени от 89-а година Георги Михайлов отваря собствена мандра и фурна. Отношението му към вкусната и качествена храна го кара в зряла възраст да изкара курс по готварство – професия, с която бай Георги изхранава семейството си и до днес.