За света динозаврите може и да са изчезнал вид, но само през октомври, само в Сердика Център София, те ще „оживеят“ за една изумителна експозиция на световно ниво. Готови ли сте да поемете по пътя на най-интересните същества, владели Земята преди 65 милиона години, защото Сердика Център се превръща в истински Jurassic Park. В главните роли: най-известните динозаври и хилядите малки и големи посетители – да, точно ВИЕ!

За изработката на впечатляващите модели са необходими повече от три месеца, а за изграждането им в Сердика Център ще се погрижи екип от 8 професионалисти в скулптурата. Огромните фигури (които достигат от 1.5 до 8м.!) се изграждат стъпка по стъпка, ръчно, до най-финия детайл. С форма и размери, съответстващи на анатомичната структура на някогашните владетели на Земята, дино експонатите имитират до съвършенство истинските зверове. Мускулите и тъканите се правят от единствена по рода си пяна, а кожата - от еластична гума, покрита със специална боя.  Сред осемте експоната, които ще видите през октомври,  има представители на летящи, питомни, тревопасни, но и… кръвожадни хищници от семейството на динозаврите.

И сега внимание – моделите дори ще „оживяват“, благодарение на последните технологии в роботиката. Главите, устите и опашките им ще се движат, а очите ще примигват. Когато експонатите имитират дишане, дори коремните им мускули ще се движат - за възторг на посетителите. Всички модели ще бъдат поставени в естествената им среда – пресъздадена растителност и елементи, които ще ви връщат милиони години назад – за 100% реалистично приключение и усещане за допир до истинските влечуги. Самите вие ще се разхождате под борове и смърчове, магнолии и палми, а компания ще ви правят вещите палеонтолози на Сердика Център, които ще ви разкриват историята и тайните на приматите от една отминала епоха.

Адреналинът ще бъде на пиедестал с атракции като „Dino Riding” и прелитащи на сантиметри от вас модели на страховития Carnotaurus и още по-„дружелюбния“ Velociraptor. За тези, които предпочитат по-лежерните забавления, ще има много фото приключения с моделите и гигантски разглобен Georex експонат.

Най-малките си посетители Сердика Център ще посреща в специална детска зона с аниматори и много игри – слайд, играчки, рисуване, книжки за оцветяване и… истински пясъчник със заровени останки от динозаври.

След 160 милиона години владение – изчезващият вид на динозаврите се завръща… Станете част от историята в Сердика Център!

Следете най-актуалната информация на www.serdikacenter.bg и във Facebook страницата на Сердика Център.