Всичко в декора в Гран пале в Париж напомняше летище - гишета за регистриране на багажа, пана с информация за полети до различни дестинации - Шанхай, Ню Йорк, Москва. След дефилета в декори, изобразяващи супермаркет, пивоварна или казино, известният моден дизайнер на "Шанел" бе избрал тема, която показва международния аспект на модата.

Вижте снимки на гостите и моделите >>

Манекенките сякаш бяха готови да пътуват със самолет, независимо дали носеха каскети с обърнати козирки или твърди сламени шапки на главите си, костюми тайори или джинсови облекла и чанти или куфари с марката "Шанел". Преобладаваха прическите тип конска опашка. "Това е пътуване в идеални условия, каквито не непременно има в действителност", заяви Лагерфелд. Той поясни, че за създаването на декора са били нужни 6 месеца подготвителни работи.

Дизайнерът бе придружен от кръщелника си Хъдсън Крьониг и модела Кара Делевин. Мария Шарапова, която по-рано посети ревюто на Стела Макартни, не пропусна и дефилето на "Шанел". Сред гостите бяха още Люис Хамилтън, Ванеса Паради и 16-годишната й дъщеря Лили-Роуз Деп - новото лице на "Шанел".

Някои неща в колекцията са заимствани от униформите на стюардеси и от летищата, като например принтове на пана с информация за самолетни полети върху дълги рокли. Костюмът тайор, който е емблематичен за модната къща, този път е без яка и е от черен туид с украса от малки сребърни квадрати. Показани бяха също облекла от плат деним. Манекенките носеха сандали с дебели подметки или прозрачни пластмасови ботинки.