Dir.bg и Forum Film Bulgaria те канят на едно страховито пътешествие в приказния свят на Гилермо дел Торо.

Можеш да спечелиш една от 3 двойни покани за новия филм на испанския визионер "Пурпурният връх". Поканите ще важат за прожекциите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.

За да участваш, трябва да напишеш като коментар под тази снимка:
Коя страховита приказка или легенда искаш да бъде филмирана от режисьора Гилермо дел Торо?

Не забравяй да ни напишеш и лично съобщение с телефон за връзка. Участвай до 15 октомври!

Трейлър >>
Кадри от филма >>

"Пурпурният връх" ще бъде на екраните у нас на 16 октомври. За Гилермо дел Торо филмът е завръщане към готическите му корени и към жанр, за развитието на който той има съществена роля. Най-новият призрачен романс на култовия режисьор ще ни отведе в една старинна епоха, а тръпки ще ни побиват през цялото време. Лентата показва уникалната гледна точка на Дел Торо, внимание към детайла и майсторство в разказването на истории.

В "Пурпурният връх" младата американска писателка Едит Кушинг (Миа Вашиковска, "Алиса в страната на чудесата") се влюбва в мистериозния английски аристократ Томас Шарп (Том Хидълстън, "Отмъстителите") и следва него и загадъчната му сестра Лусил (Джесика Частейн, "Враг номер едно") в страховитото им родово имение – място, изпълнено с тайни, които ще я преследват завинаги. Между желанието и мрака, мистерията и лудостта, се крие истината зад Пурпурния връх. Във филма участват още Чарли Хънам и Джим Бийвър.