Над менюто на новозеландската авиокомпания се трудят майстор-готвач и двама консултанти по вината, пише БТА. Блюдата за пътниците в бизнес класа са представени по такъв начин, че позволяват на пътешествениците да опитат деликатеси от националната кухня на страната.

Сред ястията са например печена сьомга със сумак, пиле по мавритански и доматен бульон с шафран, бял боб и тиквен хумус с канела. За десерт се сервира бял шоколад и пана кота с шамфъстъков крем.

Сумакът е подправка от малки плодове червеникаволилави на цвят с кисел вкус. Заради киселия вкус на плодовете и листата сумакът често е наричан "оцетно дърво". Спокойно може да замени лимона в ястията, на които освен това придава приятен розов или червеникав цвят.

На второ място в класацията е японската авиокомпания "Ол Нипон еъруейз", която предлага на клиентите си избор между европейска и японска кухня. Сред националните блюда са задушено на бавен огън местно растение таро, което се поднася заедно с октопод и тиквен сос със соя

Третата позиция е отредена за превозвача на ОАЕ "Емирейтс еърлайнс". На борда на самолетите на авиокомпанията сервират задушено в кокосово мляко телешко месо или пушено пилешко. За десерт може да се поръча ягодов чийзкейк.

В Топ 5 на най-добре хранещите авиокомпании в света са намерили място още "Етихад" на ОАЕ и "Кореън еър".