Приходите от продажбите на пуловерите ще бъдат предоставени на организацията "Спасете децата", пише БТА.

Вижте снимки на моделите >>

Пуловерите са създадени от всеки от моделите в партньорство с отделен дизайнер. В рамките на проекта Кейт Мос е работила заедно с Бела Фройд, Дри Хемингуей - с Хенри Холанд, Попи Делевин - с Кристофър Кейн, Ерин О'Конър - с Джайлс Дийкън и Карън Елсън - с Шарлот Делал.

Кейт Мос се е вдъхновила от рок музиката, за да създаде заедно с Бела Фройд пуловер, върху който е изписано заглавието на коледната песен "Fairytale of New York" от 1988 г. на групата "Погс".

"Опитвах се да намеря подходяща дума или фраза, която да бъде изписана върху коледния пуловер, но нищо не ми идваше на ум. Тогава Кейт се обърна към мен "Какво ще кажеш за "Fairytale of New York"? Предложението й бе чудесно. Заглавието на песента е толкова поетично и романтично. А освен това Шейн Макгауън от групата е наш приятел", разказа Бела Фройд пред сп. "Стела"

Ерин О'Конър разкри, че като посланик на организацията "Спасете децата" се е срещнала с бедни деца в целия свят и това я мотивирало да участва в инициативата, за да допринесе за проектирането на пуловерите.