Косата й е къса или дълга, черна или руса. Независимо от дължината и цвета единствената й мисия е да подчертава дяволския поглед на Анджелина, пухкавите устни, изсечените скули, наследени от провалилия се като баща Джон Войт.

Да, Анджелина няма идеален живот. Въпреки че семейството й е разбито, до 11-годишна тя изживява едно щастливо детство. Колекционира змии и гущери. Влюбена е в Спок от сериала "Стар трек" и е част от момичешка банда, наречена "Целуващите момичета". Основната им дейност е да гонят момчетата и да ги целуват, докато те не се разкрещят от ужас. Училищното настоятелство обаче слага край на наивните игри след извънредна родителска среща. Като малка Анджелина има навика да облича дрехи и бельо с метален оттенък или пайети, забавлявайки и разсмивайки хората около себе си. Още тогава тя разбира, че актьорството й се отдава.

Тинейджърските години не са толкова розови за Анджелина. Децата й се подиграват, че носи шини и очила, а тялото й е прекалено слабо. Мълчаливото отсъствие на баща й, неспособен да бъде със семейството си, бележи характера и стила на бъдещата актриса.

На 14 тя се облича в черно, боядисва косата си лилава и кара гаджето си – пънкар, да прокара нож по продължението на челюстта й. Белегът все още леко се забелязва, напомняйки за бурния живот на Анджелина. Затова никой не се учудва, че на 22 красавицата без проблем обръсва главата си за главната роля в „Джия“.

Година по-късно тя се появява на наградите на “Гилдията на филмовите актьори” с къса тъмноруса коса на вълни. Надали съществува някой, който реално мисли, че русото й отива, но през 2000 година идва шокът. Анджелина взима в ръцете си своята награда Оскар за ролята си в „Луди години“, появявайки се с дълга, безжизнена гарвановочерна коса. Малко след тази стряскаща изява, на обществени прояви актрисата пробва да носи изискани кокове. Влязла в правия път, Джоли доизкусурява цвета, експериментирайки в кестенявата гама. Сега косата на Анджелина е мека и блестяща, символизираща  зрялост и достолепност, подхождащи на една доказана актриса и всеотдайна майка на шест деца.