Мъжете вече имат свой клуб на джентълмена. Със специалното събитие Andrews/ Gentleman’s Weekend на 20, 21 и 22 ноември във всички магазини на марката се поставя началото на инициативата да се възродят идеалите на съвременния джентълмен.

Всеки, който споделя тези ценности, е добре дошъл в Andrews/ Gentleman’s Club и може да ползва специална отстъпка по време на Andrews/ Gentleman’s Weekend от минус 20 %.


Джентълменството днес е символ на положителните качества на мъжа. Да бъдеш джентълмен отдавна не означава само да си роден с аристократичен произход, а да притежаваш характеристики като чувство за чест, смелост, щедрост, образованост, галантност, елегантност, стил. Това са и основите, върху които се гради философията на мъжката модна марка Andrews/.

Tрудно е да се изредят всички качества на джентълмена, но все пак има неща, по които безпогрешно може да го разпознаем:

Мъжът – джентълмен познава правилата на изисканото общуване, спазва  неписаните норми на поведение и прави впечатление с безупречни маниери.
Той  уважава себе си, но уважава и околните и се старае с присъствието си да им осигурява комфорт. Ако някой се нуждае от помощ,  винаги откликва.

Джентълменът знае как да се държи с дамите, проявява галантност и рицарски маниери.

Той  добре разбира, че външният вид е важен за общуването и е част от самоуважението и самочувствието, затова  неговото  облекло е  под  пълен контрол - от шапката  до обувките. Всеки джентълмен има в гардероба си костюм, ушит  по мярка, качествено палто, селекция от класически ризи, няколко блейзъра. Сред отличителните аксесоарите са шапка, копчета за ръкавели, кърпичка за сако и папийонка.

Джентълменът  усеща тънката граница между щедростта и показността. Плаща сметката дискретно и без коментари. Изпраща цветя при подходящ повод, но никога не се изтъква със скъпи подаръци.

Разбира се, джентълменът цени образованието и се стреми към духовно израстване.  Той  може да води интересен диалог, защото умее да говори по различни теми: култура, музика, кино, пътувания, храна. Не обсъжда и не натоварва околните с личните си проблеми.

В желанието си да предаде и разпространи тези идеали, Andrews/ създава виртуалната общност Andrews/ Gentleman's Club – кауза, отворена за всеки, който споделя  тези ценности.