Те ще се състоят от 12 до 15 май 2016 г. в Хоум парк в двореца Уиндзор. Билетите бяха пуснати в продажба в 9 часа.

Вижте снимки на кралицата >>

По време на 4-дневните тържества зрителите ще станат свидетели на голямо представление, в което ще участват 1500 музиканти, танцьори, певци, известни актьори и други дейци на изкуствата, а също 900 коня. Сред участниците в празненствата ще са много военни оркестри и кавалерии от различни държави, сред които Канада, Австралия, Оман, Фиджи и др. Пред зрителите майсторството си ще покажат и казаци от Азербайджан, съобщават от БТА.

През първите три дни на тържествата ще присъстват членове на кралското семейство. Самата кралица Елизабет Втора ще се появи на четвъртия, последен ден от празненствата.

Стойността на билетите бе от 55 до 165 британски лири (от 83 до 250 долара) за първите три дни, и от 75 до 195 лири (от 113 до 295 долара) за неделя, 15 май, когато тържествата ще бъдат почетени от самата кралица на Великобритания. Кралското семейство информира, че всички събрани средства ще бъдат използвани за благотворителност.

Не всички мероприятия в рамките на юбилея обаче ще са платени. На Нова година на прочутата алея Long Walk, водеща към замъка Уиндзор, ще бъде организирана лотария с разпределение на 5000 безплатни билета за церемонията по пристигането на звездите в заключителния ден на тържествата.

На 9 септември Елизабет Втора надмина рекорда на кралица Виктория по продължително пребиваване на трона. Тя ще отбележи истинския си рожден ден на 21 април. Т.нар. официален рожден ден на кралицата се празнува през юни. Тържествата в Уиндзор ще се състоят между тези събития.

Преди дни британската кралица и съпругът й принц Филип отбелязаха 68-годишнината от сватбата си.