Той представя наследството на Лучано Павароти през най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър.

Виртуозният проект е дело на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. Той води в България 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк.

Четирима от певците вече бяха у нас, за да се срещнат с журналисти преди турнето си. Те опитаха традиционна българска кухня, но избраха по време на турнето си да се хранят само с автентична италианска храна, за която се довериха на италианеца Марко Лукиари. Родом от Неапол, той е специалист в приготвянето на любимите специалитети на певците.

"Аз обожавам да хапвам, преди да изляза на сцената, а понякога – дори по време на спектакъла, между две сцени", призна сопраното Сара Капелини, която уточни, че по време на турне се храни разделно, с лека храна и единственото сирене, което си позволява, е пармезанът.

Родом от Генуа, тя бе изключително впечатлена от авторската интепретация на „Песто Дженовезе“ на маестро Лукиари и дори сподели с него семейната си рецепта, предавана в рода й от поколения.

Баритонът Андреа Заупа и тенорът Стефано Танзило са вегетарианци и менюто за тях ще включва паста, приготвена ал денте, с неаполитански сосове и много пресни зеленчуци.

"Храната е изключително важна за състоянието на гласа", казва Андреа Заупа, който е YouTube знаменитост с поредица клипчета за здравословното хранене, снимани в различни точки на света по време на турнето на Белканто и гледани от стотици хиляди последователи.