Събитието ще се състои между 9 и 14 май 2016 година в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена", за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

След двугодишно отсъствие от конкурса, БНТ ще изпрати свой представител. Това ще бъде 10-о участие на България в престижния музикален форум. Предстои обществената медиа да оповести начина, по който ще бъде избрана българската песен и представителят на страната ни.

Вижте снимки от "Детската Евровизия" в София >>

Междувременно в официално писмо от централата на ЕСРТ, екипът на националната телевизия получи най-висока оценка за перфектната организация и провеждане на "Детска Евровизия" у нас. Специално внимание е обърнато на професионализма, мотивацията и готовността за работа в екип, показана от специалистите на БНТ.

"Не получихме нито един негативен коментар от многото представители, акредитирани от ЕСРТ в София", се посочва още в писмото, в което се изразява готовност за бъдеща работа по много общи проекти с обществените телевизия в Европа.

За втори път в последните пет години Швеция домакинства "Евровизия", като спечели юбилейното издание на конкурса тази година във Виена с песента "Heroes", изпълнена от Монс Зелмерльов. Това е общо шеста победа за родината на АББА в историята, но рекордът за най-много успехи в конкурса все още принадлежи на Ирландия, която има седем към днешна дата.