Лентата "Завръщането" с 41-годишната звезда в главната роля е дело на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту, чието име се свързва с "Бърдмен".

Вижте снимки >>
Снимки на Лео и приятелката му >>

В "Завръщането" той предпочита да направи всички снимки на естествена светлина и в по-голямата част - в зимни условия. Така в един момент екипът се оказва насред описаната от Ди Каприо снежна буря. Няколко от кадрите са много трудни за заснемане, защото са с продължителност от няколко минути и се налага да бъдат заснети при температури от минус 30 градуса.

"Снимахме една много емоционална сцена и бурята ни връхлетя. Беше брутално. Стояхме в нея един час и го попитах „Алехандро, какво по дяволите правим?", разказа Лео на пресконференция в Ню Йорк, цитиран от БГНЕС.

Въпреки ледените условия Иняриту казал на екипа да забрави за климата.

"Това е състояние на ума. Времето не съществува", били думите на режисьора.

Ди Каприо е особено благодарен, че имало огромна отоплителна машина на сценичната площадка, която нарича "октоподът".

"Това беше огромна машина, която духаше топъл въздух през осем пипала. Всички се бутахме при нея и си топлихме ръцете", спомня си актьорът.

Той е категоричен, че това е най-трудният филм, който всеки от екипа е снимал.

В лентата, вдъхновена от истински случай, Ди Каприо влиза в ролята на Хю Глас, който иска да отмъсти на другарите в ловната си дружина, които го оставят да умре, след като е нападнат от мечка. Други звезди, които участват във филма са Том Харди, Уил Полтър и Домнал Глийсън. Филмът е по едноименния роман на американския дипломат и писател Майкъл Пънк.

С ролята си в "Завръщането" Лео ди Каприо стана новият фаворит за награда "Оскар".