Това става ясно от нейно интервю, в което разказва как поддържа външността си. 31-годишната Скарлет препоръчва на жените да сменят цвета на косата си по-често.

Вижте снимки на Скарлет >>

"Променяйки цвета на косата, променяте и цветотипа на външността си, оттук е необходимо да промените гардероба и грима си. Това е изключително интересно, истинско творчество е, никога не знаеш какво ще излезе накрая", разказва тя, цитирана от БГНЕС.

По думите й, смяната на цвета на косите прави жената по-привлекателна за мъжа. За да поддържа косата си, тя отделя много време и използва, както козметика, така и бабини рецепти - просто ги смята за необходими.

Скарлет казва, че всяка сутрин мие лицето си с мек сапун и изпива чаша вода с лимон.

"Изобщо гледам да пия повече вода, това е добре за кожата. Също никога не си лягам, без да си сваля грима, дори да е 4 часа сутринта", споделя актрисата.

Тя разкрива, че не си слага кремове всеки ден и остава кожата "да диша". През зимата и лятото си прави два пъти седмично маски на кожата, а пролетта и есента – веднъж седмично.

Йохансон не е постоянно на диети, позволява си хамбургери, чипсове, тестени изделия. Не се притеснява, защото прекарва много време във фитнеса. Казва, че й допада френската диета с кисело мляко, при която се яде по няколко пъти на ден, но по малко.