15-секундният клип "Rinascita Act I" е посветен на новия парфюм на марката "Dolce Rosa Excelsa".

Вижте снимки >>

Видео >>

В краткото видео 81-годишната актриса възстановява с младите си синове порутеното им сицилианско имение "Вила Валгуанера" и е в стихията си - не я страх да си изцапа ръцете със строителна работа, облечена в бяла риза.

Режисьор на клипа е Джузепе Торнаторе, а музиката е на знаменития композитор Енио Мориконе.

Следващата седмица марката ще пусне втора и трета част от кампанията си, озаглавени "Festa" и "Meravigliosa".

Миналия септември "Долче и Габана" създаде специална линия червило "Sophia Loren №1" в чест на актрисата.

Всъщност София Лорен е псевдонимът й. Истинското име на италианката е София Вилани Шиколоне. Изиграла е над 80 екранни роли и има куп награди. Сред тях са пет "Златен глобус" и два "Оскар" за "Най-добра главна женска роля" в "Чочарка" от 1961 г., както и "Оскар за цялостно творчество" през 1991 г.

През 2004 г. Лорен печели "Грами" за "Най-добър разговорен световен албум за деца“ за работата ѝ в проекта „Прокофиев: Петя и вълкът". На Зимните олимпийски игри в Торино през 2006-а е една от осемте жени, редом със Сюзън Сарандън и Исабел Алиенде, пренасяла олимпийския флаг.

Повече от половин век София Лорен живее с голямата си любов – италианският кинопродуцент Карло Понти. Двамата се запознават през 1950 г., когато тя е на 15, а той – на 37. Съпрузите живеят заедно до смъртта на Карло през 2007 г. Имат синове Карло Понти-младши и Едуардо.