36-годишният жител на Мелбърн документира своя експеримент в YouTube и Facebook. Той бил отвратен от нездравословния си начин на живот, който водел, и от ужасните си хранителни навици, които докарали теглото му до 151 килограма, пише БТА.

Първото си блюдо с картофи Тейлър изял на 1 януари тази година. Той не използва олио при приготвянето на еднообразното си меню. Картофената диета засега дава резултати - австралиецът вече е смъкнал 10 килограма, без да прави никакви физически упражнения.

Тейлър искал да промени драстично отношението си към храната. Тя трябвало да се превърне в "гориво", а не да бъде обект на лакомия. Диетолози обаче съветват хората да не следват примера на Тейлър. Яденето единствено на картофи в продължение на 12 месеца може да се окаже доста вредно за здравето, защото те не могат да удовлетворят всички нужди на организма откъм минерали и витамини.

По всяка вероятност при Тейлър ще се наблюдава недостиг на желязо, което ще предизвика у него хронична умора. Липсата на калций пък ще се отрази на костната му система. Тейлър обаче твърди, че е предприел картофената диета, след като се е консултирал с личния си лекар. По негова препоръка той ще редува белите картофи със сладки картофи. Дневно той консумира по 3 килограма от тях.