"Беше един от онези странни моменти. От минутата, в която се срещнахме, нещата се случиха. Чувствахме, че ще останем заедно", сподели Джордж Клуни пред Елън Дедженерис.

6 месеца били нужни на актьора да подготви предложението си за брак. Той бил сигурен в решението си, но Амал никак не го улеснила.

"Бях планирал всичко. Пръстенът бе скрит зад нея. Свиреше музика, бях приготвил вечеря. Тя тъкмо се прибираше от Лондон. Беше нагласена, както винаги, и предложи да поръчаме храна. Но аз отвърнах: "Не, не, сготвил съм вечеря."

Вижте снимки от живота на двойката >>

Дошъл точният момент, планиран от Клуни. Започнала песента "Why Shouldn't I?". Но Амал решила да измие съдовете, нещо, което никога не била правила досега. Джордж я спрял, тайно изгасил свещите и й казал да вземе запалката от шкафа зад нея. Тя намерила кутийката с годежното бижу и казала: "Я, пръстен".

"Сякаш някой просто го е сложил там отдавна", продължи разказа си Клуни - "Аз започнах да правя всевъзможни гримаси, за да й намекна."

Това не подействало и той паднал на колене с думите: "Не мога да си представя да прекарам остатъка от живота си без теб". Амал само продължила да гледа пръстена, а после погледнала към Джордж и казала: "О, боже". 25 минути по-късно Джордж казал: "Виж, надявам се отговорът да е да, но отговор ми трябва сега, защото съм на 52 и може скоро да се разпадна." Тогава Амал отговорила: "О, да."