Традиционният обяд на номинираните събра едни от най-известните актьори и имена в киното в балната зала на хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, пише БТА.

Вижте снимки >>

Освен на обяд, номинираните се събират и за традиционна обща снимка. Над 150 актьори, сред които Леонардо ди Каприо, Силвестър Сталоун, Дженифър Лорънс, Еди Редмейн, Дженифър Джейсън Ли, Алисия Викандер и Бри Ларсън дойдоха на събитието.

"Много от нас се чувстват така, сякаш празнуват с месеци рождения ден на един и същ човек", сподели Руни Мара, номинирана за Актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Каръл".

Шведската актриса Алисия Викандер, номинирана за първи път, признава, че все още се опитва да свикне с всички празненства. Викандер получила съвети от екранния си партньор Еди Редмейн, който миналата година спечели "Оскар", а тази година отново е сред номинираните за най-добър актьор.

"Той ми каза да се отпусна и да се наслаждавам, защото преживяването е прекрасно. Точно това се опитвам да направя", сподели тя.

Номинираните позираха за снимки на червения килим, преди се съберат в балната зала на хотел "Бевърли Хилтън". Отбраното меню от три ястия включваше салата от цвекло и козе сирене, арктическа пъстърва с картофена салата или веганска мусака по избор, шоколадов крънч с крем шантии и пюре от манго.

По време на обяда малкият Джейкъб Трембли от "Стая" "заби" кроше на Силвестър Сталоун и се похвали със снимка в социалните медии (вижте в галерията).

Темата около тазгодишния скандал с "изцяло белите номинации" за "Оскар" не беше подмината и на традиционния обяд.

"Всички знаем, че има слон в стаята. Аз обаче го помолих да напусне", заяви президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 88-и път на 28 февруари на церемония в театър "Долби" в Холивуд.