ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN ще направи 360-градусова обиколка в света на творчеството под формата на творчески семинари в София, Пловдив и Варна. IED е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа, с бази в Рим, Милано, Торино, Флоренция, Венеция, Мадрид, Барселона и Саo Пауло.

Семинарите са безплатни, но изискват предварителна регистрация ТУК.

Семинарите ще започнат с кратко представяне на института и програмите, които предлага, последвани от лекция и интерактивна сесия с аудиторията. Темата е Lightness - лекотата като концепция, погледната през призмата на дизайна. Проф. Аренд Рулинг от IED, който пристига в България специално за семинарите, ще ви отведе на пълна обиколка в креативния свят на творчеството.

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Промишлен дизайн, Транспортен дизайн и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт. 

Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи бизнес-организации в областта на дизайна значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством стаж в края на обучението. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Swatch, HP, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips, участват по различен начин в провеждането на стажа на студентите, следейки тяхното развитие. Повечето от възпитаниците на института започват работа в рамките на 6 месеца след дипломиране.

Презентациите ще се проведат, както следва:
Варна – 15 февруари, х-л „Голдън Тюлип”, 18:30 часа
София – 16 февруари, х-л „Маринела“ (бивш „Кемпински”), 18:30 часа 
Пловдив – 17 февруари, х-л “Тримонциум”, 18.30 часа

Семинарите са безплатни, но изискват предварителна регистрация ТУК