Това не е истинска класация, а "еклектичен микс от международни знаменитости и на по-малко познати личности, които са "дали някакъв урок на хората".

Вижте снимки >>

Списъкът на стоте е разделен на пет категории - пионери, гиганти, артисти, лидери и икони, пише БТА.

Сред "Иконите" e Леонардо ди Каприо, чиито портрет е изготвен за списанието от Джон Кери. Статията за Адел е написана от актрисата Дженифър Лорънс и от мексиканския режисьор Алехандро Иняриту. Това е принципът на списъка на 100-те - крайно пестеливите портрети са дело на знаменитости и на журналисти. Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън също е сред иконите.

В секцията за най-влиятелните "Артисти" са Чарлийз Терон, Приянка Чопра, Идрис Елба, китайската дизайнерка Го Пей и актьорът Марк Райлънс, чиито портрет е съставен от режисьора Стивън Спилбърг.

Шефът на Facebook и половинката му Присила Чан оглавяват списъка "Титани". В него са и папа Франциск, Тим Кук и Катлийн Кенеди.

В "Пионери" първи е американският композитор и носител на "Грами" Лин-Мануел Миранда.

Сред "Лидери"-те фигурират имената на директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард, американският държавен секретар Джон Кери, канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин, лидерът на КНДР Ким Чен Ун и новият канадски премиер Джъстин Трюдо.