Тя бе обвинена, че на 19 април, около 22.35 часа, на ул. "Г. С. Раковски" в София е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Тогава певицата катастрофира и полеви тест за наркотици реагира положително на кокаин.

Вижте как Жана излиза от ареста >>
Още снимки на Жана >>

За такова престъпление по закон се предвижда наказание затвор от една до три години и глоба от 500 до 1500 лева. В определени случаи законът предвижда освобождаване от наказателна отговорност и налагане на глоба от 1000 до 5000 лева.

След катастрофата Бергендорф бе задържана в ареста на Първо РУ за 24 часа и освободена с мярка за неотклонение "подписка". По случая бе започнато бързо производство от Софийска районна прокуратура.

От продуцентската компания на Жана - „Вирджиния рекърдс”, излязоха тогава със становище, че имат отношение към поведението й единствено във връзка с професионалните й ангажименти и не са в състояние да влияят на личния й живот.

"Ако твърденията, че е била под влияние на вещества, забранени от закона на България, по време на пътен инцидент, в който е била участник, се потвърдят официално по съответния ред, "Вирджиния рекърдс" в качеството си на мениджър на Жана Бергендорф ще положи усилия да й бъде оказана специализирана помощ и подкрепа за успешно справяне с проблема, какъвто и да е той"
, пише още в позицията на фирмата.